Advertisement - Why am I seeing ads? Report
   
 

How much Ram does Roblox use ?

Sort:
Previous Thread :: Next Thread 
SoftwareArts is not online. SoftwareArts
Joined: 12 Jul 2012
Total Posts: 384
04 Aug 2012 01:31 PM
Someone told me it wasnt that much.

I have 4 GB of Ram on my computer, which is why it doesnt lag too much.

ReplyReport Abuse
crazyman32 is not online. crazyman32
Joined: 13 Apr 2008
Total Posts: 17207
04 Aug 2012 01:31 PM
Depends
ReplyReport Abuse
Phraxx is not online. Phraxx
Joined: 08 Jul 2012
Total Posts: 679
04 Aug 2012 01:31 PM
[ Content Deleted ]
Report Abuse
bublgmdude is not online. bublgmdude
Joined: 26 Apr 2008
Total Posts: 2223
04 Aug 2012 01:31 PM
It's not always RAM. Your graphics card can be a really horrible and outdated.
ReplyReport Abuse
crazyman32 is not online. crazyman32
Joined: 13 Apr 2008
Total Posts: 17207
04 Aug 2012 01:32 PM
^
Aye, RAM is usually not the cause of lag. In fact, it should never be.
ReplyReport Abuse
halocammando is not online. halocammando
Joined: 01 Nov 2010
Total Posts: 3437
04 Aug 2012 01:32 PM
50.











KB.
ReplyReport Abuse
MarioKartAddict is not online. MarioKartAddict
Joined: 11 Nov 2009
Total Posts: 35522
04 Aug 2012 01:32 PM
i have 8 gigs
no lag at all, so probably a gig or under
ReplyReport Abuse
SoftwareArts is not online. SoftwareArts
Joined: 12 Jul 2012
Total Posts: 384
04 Aug 2012 01:33 PM
@Bub

My laptop is an Alienware.
Its only a couple of months old.

Would the Graphics card be considered outdated ?
ReplyReport Abuse
Phraxx is not online. Phraxx
Joined: 08 Jul 2012
Total Posts: 679
04 Aug 2012 01:33 PM
[ Content Deleted ]
Report Abuse
SoftwareArts is not online. SoftwareArts
Joined: 12 Jul 2012
Total Posts: 384
04 Aug 2012 01:35 PM
Im going to estimate the Ram is around 4-40 mb.

It cant be much, considering the actual Roblox game file isnt that big.
ReplyReport Abuse
XC6 is not online. XC6
Joined: 28 Jun 2012
Total Posts: 9179
04 Aug 2012 01:37 PM
It depends on the size of the game you play. Maximum is 1 GB.

~Main: http://www.roblox.com/User.aspx?ID=64372 ~
ReplyReport Abuse
hotty6903 is not online. hotty6903
Joined: 24 Apr 2010
Total Posts: 8801
04 Aug 2012 01:38 PM
mine is 5 GB.
ReplyReport Abuse
littlet11man is not online. littlet11man
Joined: 03 Jan 2010
Total Posts: 5792
04 Aug 2012 01:40 PM
Isk what RAM is.



***I used to be a noob like you then I stoped***
ReplyReport Abuse
crazyman32 is not online. crazyman32
Joined: 13 Apr 2008
Total Posts: 17207
04 Aug 2012 01:51 PM
@littlet11man - Random Access Memory.

Just how a program stores variables and other data that it isn't necessarily saving. It's used temporarily and then can be overwritten.
ReplyReport Abuse
crazyman32 is not online. crazyman32
Joined: 13 Apr 2008
Total Posts: 17207
04 Aug 2012 01:51 PM
Like short-term memory
ReplyReport Abuse
roblox3506 is not online. roblox3506
Joined: 21 Aug 2011
Total Posts: 9
20 Jan 2013 01:19 PM
One Roblox tab generally uses up about 4Gb of RAM.
So if you have 4Gb of RAM then that's fine, as long as you don't have any other tabs open.
Although if this is a problem you can always buy some more RAM at Crucial.com
(as long as you have enough room to put ram in that is).
There will be an option to get ddr 3 memory or ddr 2, ddr 3 is better quality RAM but ddr 2 should still cope fine on Roblox.

Hopes this help.
ReplyReport Abuse
BloxxerBob is not online. BloxxerBob
Joined: 24 Jun 2008
Total Posts: 856
20 Jan 2013 01:21 PM
I have 24GB of RAM.
ReplyReport Abuse
dannyha is not online. dannyha
Joined: 30 Jun 2008
Total Posts: 13789
20 Jan 2013 01:24 PM
i have 13GB of RAM

~ im captain kickass and i will kickass~
ReplyReport Abuse
ninjaguy111 is not online. ninjaguy111
Joined: 31 Jul 2009
Total Posts: 223
20 Jan 2013 01:25 PM
Depends really...
ReplyReport Abuse
roblox3506 is not online. roblox3506
Joined: 21 Aug 2011
Total Posts: 9
20 Jan 2013 01:35 PM
Bloxxerblob, Even gamers don't need that much RAM, even if they were to play in 1080p resolution.

Oh and just to say do you have ddr 2 or ddr 3 memory?
ReplyReport Abuse
Fazana is online. Fazana
Joined: 21 Feb 2009
Total Posts: 17555
20 Jan 2013 01:36 PM
I have 12 gig, but I can run it on 256mb.

#Eating Cake Since 1996.
ReplyReport Abuse
BloxxerBob is not online. BloxxerBob
Joined: 24 Jun 2008
Total Posts: 856
20 Jan 2013 01:37 PM
@roblox

DDR3.
ReplyReport Abuse
roblox3506 is not online. roblox3506
Joined: 21 Aug 2011
Total Posts: 9
20 Jan 2013 01:38 PM
256Mb is an extremely low amount of ram. I'm sure you would not be able to play Roblox with that much.
ReplyReport Abuse
roblox3506 is not online. roblox3506
Joined: 21 Aug 2011
Total Posts: 9
20 Jan 2013 01:39 PM
I have ddr 2.
ReplyReport Abuse
roblox3506 is not online. roblox3506
Joined: 21 Aug 2011
Total Posts: 9
20 Jan 2013 01:45 PM
An important message to tell everyone if you were thinking of getting a fast laptop then make sure It is 64 bit because If it's 32 bit no matter how much RAM you have only 3-3.5 Gb will be effective.
ReplyReport Abuse
Previous Thread :: Next Thread 
Page 1 of 2Goto to page: [1], 2 Next
 
Add a Reply
 
   
 
Advertisement Report