Advertisement - Why am I seeing ads? Report
   
 

Roblox Studio isn't working...

Sort:
Previous Thread :: Next Thread 
xBattleCryx is not online. xBattleCryx
Joined: 10 May 2012
Total Posts: 134
26 Jul 2012 03:36 PM
I go to open it and it claims it doesn't work on a 64 bit computer...
Help? Anyone please? I've tried uninstalling roblox and reinstalling, and it doesn't change.
ReplyReport Abuse
windowssonic is not online. windowssonic
Joined: 02 Mar 2010
Total Posts: 4541
26 Jul 2012 03:40 PM
This is probally due to the hardware inside your computer.
What will Run ROBLOX or ROBLOX Studio-
32BIT intel or AMD processors
6BIT Intel or AMD processors
_________________
What ROBLOX wont run on
PPC Macs
PCs that are 1997 or older
________
So, i dont really know whats wrong exactly, beacuse it`s never happend to me.

 I love Mac-n Cheese! Guess why!
ReplyReport Abuse
xBattleCryx is not online. xBattleCryx
Joined: 10 May 2012
Total Posts: 134
26 Jul 2012 03:45 PM
It worked just fine yesterday before the update. >_>
ReplyReport Abuse
Doughtless is not online. Doughtless
Forum Moderator
Joined: 14 Jun 2012
Total Posts: 18
26 Jul 2012 03:47 PM
Could you post the exact error message please, xBattleCryx?
ReplyReport Abuse
xBattleCryx is not online. xBattleCryx
Joined: 10 May 2012
Total Posts: 134
26 Jul 2012 03:53 PM
"The version of this file is not compatible with the version of Windows you're running. Check your computer's system information to see whether you need an x86 (32-bit) or a x64 (64-bit) version of the program, and then contact the software publisher"

I already know for a fact mine is a 64-bit due to previous downloads, so..
ReplyReport Abuse
Doughtless is not online. Doughtless
Forum Moderator
Joined: 14 Jun 2012
Total Posts: 18
26 Jul 2012 03:58 PM
Do you also happen to know which version of Windows you're running? (Start menu -> right click computer/my computer -> properties).
ReplyReport Abuse
xBattleCryx is not online. xBattleCryx
Joined: 10 May 2012
Total Posts: 134
26 Jul 2012 04:10 PM
Windows 7 home premium
ReplyReport Abuse
Ihax00 is not online. Ihax00
Joined: 06 Nov 2010
Total Posts: 198
26 Jul 2012 04:17 PM
Hmph..Mines working. Maybe just try restarting your computer..?
ReplyReport Abuse
xBattleCryx is not online. xBattleCryx
Joined: 10 May 2012
Total Posts: 134
26 Jul 2012 04:18 PM
I'll try that now and see what happens.
ReplyReport Abuse
xBattleCryx is not online. xBattleCryx
Joined: 10 May 2012
Total Posts: 134
26 Jul 2012 04:26 PM
Still getting the same error message. ._.
ReplyReport Abuse
Doughtless is not online. Doughtless
Forum Moderator
Joined: 14 Jun 2012
Total Posts: 18
26 Jul 2012 04:30 PM
Ok, this is getting pretty weird.

Here is some more information we could use to troubleshoot this issue -

1.) Click on Start -> All programs -> Roblox, then right click on Roblox Studio and select properties.

2.) In the Shortcut tab, please copy and paste everything inside of the "Target" box and post it here. (It should be something like C:\Users\[your username]\AppData\Local\Roblox\...)

3.) Don't close the tab yet, click "Open File Location" - this should take you to windows explorer.

4.) There should be two different things that you can see:

a.) You are looking at a folder with 2-4 folders named something like "version-[a bunch of random numbers and letters]", and a shortcut or two called RobloxStudioLauncher.

If this is the case, see if you can find the folder "version-f2062236d83f4317", and double click on it.

Inside this folder, try to run RobloxStudio.exe (not RobloxStudioLauncher.exe) and post if you get the same error message from windows.

If this folder doesn't exist, please post that as well.

b.) You are looking at a folder with a bunch of folders and a bunch of .dll files.

If this is the case, try to run RobloxStudio.exe (not RobloxStudioLauncher.exe) and post if you get the same error message from windows.

Thanks.
ReplyReport Abuse
xBattleCryx is not online. xBattleCryx
Joined: 10 May 2012
Total Posts: 134
26 Jul 2012 04:35 PM
C:\Users\Jam\AppData\Local\Roblox\Versions\RobloxStudioLauncher.exe -ide


I don't have that folder
ReplyReport Abuse
Doughtless is not online. Doughtless
Forum Moderator
Joined: 14 Jun 2012
Total Posts: 18
26 Jul 2012 04:42 PM
Okay, lets try this - in your browser, type in this address:

http://setup.roblox.com/RobloxStudioLauncher.exe

and press enter. Click run and okay any messages it asks of you.

This is the direct download of the studio launcher. Hopefully this doesn't cause the error message; please post what happens.
ReplyReport Abuse
suberdude1 is not online. suberdude1
Joined: 13 Mar 2012
Total Posts: 1
26 Jul 2012 04:44 PM
get 34 bit
ReplyReport Abuse
xBattleCryx is not online. xBattleCryx
Joined: 10 May 2012
Total Posts: 134
26 Jul 2012 04:45 PM
It worked! Thanks so much! Studio is now open and working for me! Thanks so much you helped me a lot!
ReplyReport Abuse
Shedletsky is not online. Shedletsky
Forum Moderator
Joined: 21 Jun 2006
Total Posts: 2557
26 Jul 2012 04:51 PM
xBattleCryx: Do you know if you are using a 64 bit version of Internet Explorer?
ReplyReport Abuse
rulerwizard is not online. rulerwizard
Joined: 01 Oct 2011
Total Posts: 306
26 Jul 2012 04:52 PM
Shedletsky, SHE KNOWS she just said it double check posts
ReplyReport Abuse
Christianl46 is not online. Christianl46
Joined: 19 Jul 2011
Total Posts: 15
26 Jul 2012 04:53 PM
i dont know y buy my roblox studio wont work on build so i have to use edit for now on i dont want to and help?
ReplyReport Abuse
Doughtless is not online. Doughtless
Forum Moderator
Joined: 14 Jun 2012
Total Posts: 18
26 Jul 2012 05:02 PM
You're welcome, xBattleCryx.

rulerwizard - the question in this case was whether she was using [b]Internet Explorer[/b] 32 or 64 bit. Although, it's sort of moot since the 64 bit version doesn't properly download the installer at this time.

christianl46 - you'll have to be a bit more specific with your problem here. What exactly doesn't work? When you go to a place and click "build" in studio, what happens?
ReplyReport Abuse
Christianl46 is not online. Christianl46
Joined: 19 Jul 2011
Total Posts: 15
26 Jul 2012 05:16 PM
when i click build the it opens up a diffrent tab and all i have is stamper tools but the studio does not apear but when i hit edit studio apears.
ReplyReport Abuse
Doughtless is not online. Doughtless
Forum Moderator
Joined: 14 Jun 2012
Total Posts: 18
26 Jul 2012 05:19 PM
Yes, the current version of Studio won't give you studio tools in build mode, however, the new version that we're beta testing will.

Feel free to try it out - type or copy/paste this into your browser:

http://setup.roblox.com/RobloxStudioLauncherBeta.exe

Try it out and tell us what you think.
ReplyReport Abuse
Christianl46 is not online. Christianl46
Joined: 19 Jul 2011
Total Posts: 15
26 Jul 2012 05:21 PM
how do u copy/paste it into ur browser
ReplyReport Abuse
Doughtless is not online. Doughtless
Forum Moderator
Joined: 14 Jun 2012
Total Posts: 18
26 Jul 2012 05:31 PM
Click and drag to highlight the URL that I posted, then right click and select copy.

Left click the address bar of your browser, select everything, then right click and select paste.

Hit enter.
ReplyReport Abuse
Christianl46 is not online. Christianl46
Joined: 19 Jul 2011
Total Posts: 15
26 Jul 2012 05:36 PM
thx but i already have that and that roblox studio only works on my gametest robloxian
ReplyReport Abuse
EmoVampiress is not online. EmoVampiress
Joined: 05 Dec 2011
Total Posts: 214
26 Aug 2012 02:35 PM
the same thing happened to me about roblox studio with the same exact error msg. HELP!!
ReplyReport Abuse
Previous Thread :: Next Thread 
Page 1 of 3Goto to page: [1], 2, 3 Next
 
Add a Reply
 
   
 
Advertisement Report